Over mij

Werken met plezier, in een team van ondernemers, want ondernemen doe je samen.

In 2003 startte ik als ondernemer…
Nou ja, eigenlijk als iemand die ‘graag voor zichzelf wilde werken’ en bij voorkeur zonder personeel. Wat het inhield om een eigen bedrijf op te bouwen, wist ik niet. Ik stond waar jij nu misschien staat.

In m’n eentje

Ik vond dat ik alles zelf kon en moest doen, ondanks dat een succesvolle vrouwelijke ondernemer – met een gezin, een huishouden en hobbies – tegen me zei: “Dat zou je niet moeten WILLEN. Je kunt nu eenmaal niet alles alleen. Ook al geloof jij dat op dit moment misschien wel.”

En ik dacht – en misschien vraag jij je dat ook af – waarom niet? En eigenlijk is het antwoord heel simpel:

A. Je wilt geld verdienen, zonder dat je hier vele uren voor hoeft te werken, en
B. Je wilt doen waar je plezier aan beleeft, waar je Happy van wordt.

Mijn keerpunt

Ik werkte overdag tijdens schooluren, ’s avonds als de kinderen naar bed waren en in het weekend. En daarnaast deed ik ook nog het huishouden, koken, wassen en probeerde ik iedere wedstrijd van mijn kinderen aanwezig te zijn. Soms best lastig als ze allebei ergens anders speelden. 😉 Had ik zelf ook hobby’s? Hmm… eerst wel, maar al gauw had ik daar ‘geen tijd meer voor’.

Het waren teveel ballen…. en ik vond dat het normaal was om ze allemaal in de lucht te houden.

Nou, niet dus! Uiteindelijk liep ik tegen hoge bergen van zorgen aan.

Ik had geen plezier meer in mijn werk, wat resulteerde in minder klanten
en dus minder omzet, wat vervolgens financiële zorgen opleverde. Ik werd kribbig tegen mijn kinderen en echtgenoot, waardoor er een aantal dingen mis gingen in mijn gezin. En mijn gezondheid ging achteruit.

Op dat moment ontmoette ik een businesscoach, die hetzelfde zei als wat ik jaren eerder al gehoord had. Met één verschil: hij drong wél tot mij door en dat was mijn keerpunt. Ik begon eigenlijk gewoon opnieuw. En nu met meer focus, meer aandacht voor geld en meer plezier!

Mijn doel

Met mijn blogs wil ik jou graag inspireren om een succesvol bedrijf op te bouwen en meer Happy Hours te creëren. Voor je bedrijf, voor jezelf en voor je gezin. Daarbij volg je natuurlijk je eigen KOERS, want jij staat aan het roer van je eigen leven… niemand anders.

En ik? Ik help je graag op weg. Want Ondernemen doe je Samen.

Dus… laten we meer Happy Hours creëren!
Monique